NESH visie
Natuurlijke Emotieve Staten van zijn & Heelwording

Hoe kijk je naar de wereld? Welke betekenis geef jij aan gebeurtenissen, situaties en mensen? Vanuit welke waarden en gedachten doe je dit? Zijn die van jou of van jouw ouders, opvoeders of van iemand anders? Welke betekenis geef je aan jouw leven? En ben je je ervan bewust wat dit met je emoties en je gedrag doet?
Emoties zijn interne gevoelens gekoppeld aan lichamelijke sensaties, gewoonten en gedrag. Het zijn energievormen die worden beïnvloed door onze gedachten en de betekenis die we geven aan gebeurtenissen, situaties en mensen.

Natuurlijke Emotieve Staten van zijn & Heelwording: NESH

Wat ik mooi vind is dat het woord emotie afkomt van het Latijnse woord Emovere: energie in beweging. Beweging van binnen naar buiten. Door emoties ontstaat beweging en ontwikkeling en groei zijn onlosmakelijk verbonden met beweging.
Vanessa

Sta je stil of ben je in beweging?

Ga je van jouw emoties weg of erken je jouw emoties?

Wanneer we onze emoties onderdrukken of ontkennen gaan we weg van onszelf. Weg van de essentie van wie we zijn. Uiteindelijk lopen we vast in belemmerende patronen en krijgen we last van terugkerende klachten. We denken controle te hebben door onze emoties te onderdrukken maar raken de regie kwijt. Dit gaat ten koste van innerlijke vrijheid.

Innerlijke vrijheid met ruimte voor ontwikkeling, groei en heelwording

Bij NeshCoaching & Therapie ga je naar de kern om te ontdekken welke kernpatronen jij jezelf ooit eigen hebt gemaakt om jezelf te beschermen in onveilige situaties. Je ontdekt wat je nodig hebt om vanuit jouw natuurlijke staat van zijn te functioneren en het anders te doen. In plaats van in je oude overlevingsstrategie te schieten, kies je voortaan bewust hoe jij wil reageren.

Door zelfbewust in het leven te staan, je emoties en gevoelens mindful te ervaren, creëer je ruimte om terug te gaan naar de essentie van je bestaan.


Herken je jezelf, ben je benieuwd wat mijn aanpak voor je kan betekenen? Je bent welkom voor een verkennende afspraak.

Het loont om het anders te doen.

Het loont om te zijn wie je bent.