VanessaWat ik doe

De afgelopen 12 jaar heb ik mensen mogen begeleiden op weg naar verandering. Dit deed ik als re-integratie consulent, casemanager activering, trainer en coach. Ik heb gewerkt met jongeren en volwassenen. Vele levensverhalen die getuigen van moed, veerkracht en doorzettingsvermogen zijn door hen met mij gedeeld. Zij hebben mij geïnspireerd en gemotiveerd om door te gaan met wat ik doe; leven en werken vanuit mijn hart. Mijn drijfveer is om mensen hun eigen potentieel te laten (her)ontdekken en zich te laten verbinden met hun innerlijke kracht. Een aanzet om zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen te vergroten. Een essentiële basis om keuzes te kunnen maken waardoor belemmerende patronen doorbroken worden. Hierdoor ontstaat ruimte voor ontwikkeling, groei, innerlijke vrijheid en zelfredzaamheid.
De opleiding Psychodynamisch Therapeut aan de Academie voor Psychodynamica heeft mij veel gebracht. Een bijdrage aan mijn persoonlijke ontwikkeling als professional en bovenal als mens, waardoor ik in mijn zijn op een andere verdieping ben beland. Hierdoor deel en begeleid ik vanuit nog meer inzichten en bewustzijn waardoor meer diepgang en efficiency voor degenen die ik begeleid.

Mijn kracht is dat ik door beperkingen, belemmeringen en weerstanden heen, altijd mogelijkheden zie.Mijn missie is verspreiden dat de liefde wint wanneer we vanuit innerlijke vrijheid keuzes kunnen maken. Dat we in ons leven bestaansrecht hebben en mogen zijn wie we zijn.Vanessa

Ontmoeten wij elkaar tijdens jouw reis?

Wie ik ben

Als ik wie ik ben verbind aan mijn achternaam en hier zelf een betekenis aan geef dan ben ik iemand die vanuit mijn levensmissie blijft herontdekken en ontwikkelen. Als dochter, moeder, vrouw, vriendin, mens…. als Hermens. Mijn voornaam Vanessa is aldus Wikipedia de naam van een geslacht van vlinders. Vanwege de transformatie van rups naar vlinder staat de vlinder in vele culturen symbool voor de ziel. Ik ben een ziel, net als jij. Ik ben een ziel die kiest voor het leven en onderga mijn eigen levensreis, net als jij. Een reis waarin ik veranderingen, verschuivingen en nieuwe kansen leer omarmen. Een reis van aanhoudende transformatie, want iedere keer mag ik weer leren en delen, op weg naar de complete metamorfose.

Onderstaande quote van Ingeborg Bosch vind ik mooi passen bij mijn drijfveren.

De ware bevrijding ligt in het genezen van je onverwerkte pijn. Dan is er verbinding met jezelf en daarmee verbinding met de ander.

Het loont om het anders te doen.

Het loont om te zijn wie je bent.